Heracles wint van Jong PSV en blijft foutloos in KKD, zeperd voor De Graafschap

23 August 2022

Comments: 0

Heracles Almelo kent tot dusver een uitstekende start in de Keuken Kampioen Divisie. Heracles was vanaf de aftrap de betere partij op De Herdgang en stapelde kans op kans. Kort na rust besliste Heracles het duel met de Eindhovense beloften van trainer Adil Ramzi. Door de overwinning in Eindhoven heeft Heracles na drie duels de perfecte score in de Keuken Kampioen Divisie. De Zwollenaren, die net als Heracles vorig seizoen uit de Eredivisie degradeerden, hebben ook een doelsaldo van +10, maar één keer meer gescoord.

Pijnlijke avond voor De Graafschap

De Graafschap kende een dramatische avond op bezoek bij Jong Ajax. Jong Ajax brak al na negen minuten de ban via Sontje Hansen, die de bal in een leeg doel kon schuiven. In de slotfase liepen de Amsterdamse beloften verder weg van De Graafschap, dat in 2019 voor het laatst in de Eredivisie uitkwam. Het slotakkoord was voor Lucca.

De 2,01 meter lange Italiaan, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Pisa en bij Jong Ajax wedstrijdritme opdoet, faalde niet voor een leeg doel en maakte daarmee zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst. Door de nederlaag op De Toekomst staat De Graafschap op een teleurstellende achttiende plaats. Jong Ajax klimt dankzij de eerste zege van deze jaargang naar de negende plaats.