Herstart uitgevallen veerdienst Southdrain

10 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 10 april 2022- Op zaterdag 9 april 2022 heeft de herstart van de veerdienst Southdrain plaatsgevonden. Het veer dat de veerverbinding tussen Suriname en Guyana onderhoudt, de afgelopen tijd te kampen met technische mankementen. Vanwege motorische problemen heeft de Canawaima twee dagen niet kunnen varen. Hierdoor konden veel mensen de oversteek niet maken.

Op 15 maart 2022 viel de motor uit. De reparatie heeft toen een week geduurd. Dit wekt bij de reizigers natuurlijk irritatie op, omdat zij dan alles opnieuw moeten bekostigen zoals een PCR-test, om aan te tonen dat zij Covid-19 negatief zijn en hun wordt een extra SRD 250,- in rekening gebracht.

Er was een budged vrij gegeven voor revisie van 2 motoren, een nieuw computer system, laswerkzaamheden en een verfbeurt. In oktober 2021 heeft dit plaatgevonden voordat de boot werd ingezet om reizigers te vervoeren. Het is vooralsnog onduidelijk wat mis is gegaan.

De Management Company NV. Canawaima betreurt de tegenval, omdat er na een lange onderbreking door de Covid-19 pandemie, alles rustig op gang kwam. MV Canawaima is financieel zelfvoorzienend.