Herstelde Chiellini ligt niet wakker van Lukaku: ‘Vormt niet enige gevaar’

2 July 2021

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 02 juli 2021 – Giorgio Chiellini ligt naar eigen zeggen niet wakker van Romelu Lukaku. De Italiaanse verdediger, die hersteld is van een blessure, staat vrijdag in de kwartfinales van het EK tegenover de spits van België.

“Ik heb veel respect voor Lukaku’s geweldige seizoen bij Internazionale”, refereerde Chiellini donderdag tijdens een persconferentie aan de 24 competitiegoals van de Belg in de Serie A. “Maar ik vind het een belediging voor zijn ploeggenoten om te denken dat België alleen maar om Lukaku draait. We zullen ons net zoals altijd voorbereiden op de wedstrijd. Romelu en ik zullen goed slapen.”

De 36-jarige Chiellini vocht als verdediger van Juventus afgelopen seizoen verschillende duels uit met de acht jaar jongere Lukaku, die op dit EK al twee keer trefzeker was. In de vier onderlinge ontmoetingen, waarvan twee in de Coppa Italia, wist topscorer Lukaku slechts één keer te scoren voor Internationale, dat aan het einde van het seizoen wel de scudetto veroverde.

“Ik moet toegeven dat ik het de voorbije wedstrijden tegen hem niet makkelijk had”, zei Chiellini na de persconferentie tegen Sporza. “Het is onmogelijk om te denken dat je duels van hem kunt winnen. Het is zaak om hem zoveel mogelijk in bedwang te houden.”

“Ik geloof dat hij de laatste twee jaar nog een stap vooruit heeft gezet. Zeker op het vlak van leiderschap en doeltreffendheid. Het is door zijn fysieke kracht moeilijk op hem te verdedigen. Hij is een referentiepunt voor België.”

-nu.nl-