Herstelde Vertessen kan in uitduel met Bodø/Glimt rentree maken bij PSV

2 November 2022

Comments: 0

Yorbe Vertessen maakt deel uit van de selectie van PSV voor het Europa League-duel met FK Bodø/Glimt van donderdag in Noorwegen. De Belg is hersteld van een spierblessure die hem weken aan de kant hield. De 21-jarige Vertessen raakte op 9 oktober geblesseerd in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De Belg moest zich vlak voor rust laten vervangen. Hij miste daarna drie competitieduels en de ontmoetingen met FC Zürich en Arsenal in de groepsfase van de Europa League.

Het was de tweede keer dit seizoen dat Vertessen langs de kant stond. De aanvaller moest zich afgelopen zomer laten opereren vanwege een ontsteking in zijn blindedarm en miste daardoor acht officiële wedstrijden.

Tegenover de terugkeer van Vertessen staat de absentie van Ibrahim Sangaré, Mauro Júnior, Philipp Max en Jarred Branthwaite. PSV is al zeker van overwintering in de Europa League en heeft zelfs nog een kleine kans op de groepswinst. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de achtste finales van de Europa League.