Het Nationaal leger krijgt ondersteuning van Franse militairen tegen optreden Skalians

27 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 27 mei 2021- Zowel de Surinaamse als Franse militairen, hebben tijdens de tweede gezamenlijke vaarpatrouilles op de Marowijne- en de Lawarivier, in totaal de bemanningsleden van acht skalians aangemaand om zich te verwijderen uit het gebied. Daarnaast werden illegale buitenlanders die zowel op de skalians als in enkele winkels zijn aangetroffen en geen paspoort konden tonen, erop geattendeerd om hun identificatiestukken in orde te maken.

Er zijn 8 skalians aangetroffen, waarvan vijf in de omgeving van Snesi Kondre, één in het gebied van Papaїchton en twee in de omgeving Providence.

De gezamenlijke vaarpatrouilles tussen Suriname en Frankrijk vond plaats in de periode 9 tot en met 14 en hadden als belangrijkste doel “preventie”. Naast de grensoverschrijdende criminaliteit, richten zij ook op de illegale goudzoekers, in het bijzonder de skalians in de Marowijnerivier.

Krishna Mathoera, minister van Defensie geeft aan dat het ministerie bezig is met aanschaf van twee nieuwe boten om de patrouille op de binnenlandse wateren te vergroten. De bewindsvrouw laat optekenen, dat de kustwacht zoveel mogelijk wordt ondersteund.

-STVS Website-