Het vliegtuig van de vermiste Emiliano Sala is gevonden

4 February 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 4 februari 2019- Het vliegtuig van de vermiste Cardiff City-spits Emiliano Sala is gisteren gevonden op de bodem van het Kanaal. Het privévliegtuig waar de Argentijnse speler in zat, verdween bijna twee weken geleden van de radar.

De 28-jarige Sala en zijn piloot David Ibbotson zijn zelf nog niet gevonden.

Volgens David Mearne, hoofd van het Britse onderzoeksteam AAIB, werden de wrakstukken van het vliegtuigje gisteren ochtend door het onderzoeksteam

gevonden op de bodem van het Kanaal tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De AAIB maakt maandagochtend meer bekend.

De politie en de kustwacht zochten tevergeefs dagenlang op en rond de Kanaaleilanden voor de Franse kust. Volgens de autoriteiten is de kans dat beiden nog in leven zijn “extreem klein”. Daarom werd de zoektocht na enkele dagen gestaakt.

De familie van de Argentijnse aanvaller was het niet eens met dat besluit en startte met succes een crowdfunding-actie. Daardoor werd de zoektocht vorige week zaterdag hervat.

Autoriteiten hervatten zoektocht eerder deze week

Eerder deze week maakte de AAIB bekend dat er op een Frans strand waarschijnlijk onderdelen van het vliegtuig waren gevonden.

Het ging om twee delen van een zitkussen, die waren aangespoeld op een strand in Surtainville, een Franse kustgemeente zo’n 60 kilometer ten oosten van het Britse eiland Guernsey.

Naar aanleiding van die vondst besloten ook de autoriteiten om opnieuw te gaan zoeken. Een speciale boot startte zondagochtend met het inspecteren van de zeebodem in een specifiek deel van het Kanaal.

-Bron nu.nl-