Hockeyers lopen EK-finale mis door pijnlijke nederlaag tegen Spanje

23 August 2019

Comments: 0

Vrijdag 23 augustus 2019 – De Nederlandse hockeyers zijn donderdag verrassend in de halve finales van het EK uitgeschakeld. De ploeg van bondscoach Max Caldas verloor in Antwerpen op pijnlijke wijze van Spanje, dat pas in de laatste zeven minuten treffers incasseerde (3-4).

Het is de eerste keer sinds 2013 dat Nederland er niet in slaagt de finale van het EK te halen. De hockeyers veroverden in 2015 (Londen) én 2017 (Amstelveen) de Europese titel door respectievelijk Duitsland en België in de eindstrijd te verslaan.

Door de nederlaag tegen Spanje wacht Oranje zaterdag een treffen met Duitsland in de strijd om de derde plek. De Duitsers gingen in hun halve finale met 2-4 onderuit tegen België, dat het dus in de finale tegen Spanje opneemt.

Nederland, dat in de groepsfase te sterk was voor Ierland (5-2), Duitsland (3-2) en Schotland (6-0), kroonde zich vijf keer tot Europees kampioen. De Nederlandse hockeysters maken nog wel kans om de EK-finale te bereiken. De ploeg van bondscoach Alyson Annan speelt vrijdagavond in de halve eindstrijd tegen Engeland. De Europees kampioenen bij de mannen en de vrouwen veroveren een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

-nu.nl-