Hoewel Mercedes in de eerste seizoenshelft van de Formule 1 domineerde, is Lewis Hamilton kritisch op de prestaties met het Duitse team

11 August 2019

In: Sport
Comments: 0

Zondag 11 augustus 2019 – Hoewel Mercedes in de eerste seizoenshelft van de Formule 1 domineerde, is kritisch op de prestaties met het Duitse team. De wereldkampioen vindt dat er nog veel beter kan.

“Ik heb acht van de twaalf races gewonnen. Dat betekent dat er nog iets mist en ik vraag me af waar dat aan ligt. Waarom we in die vier weekenden imperfect waren”, zegt Hamilton tegen Autosport.com.

“We hebben ook races gekend waarin we wat geluk hadden, omdat Ferrari toen eigenlijk sneller was. Door fouten van het team of de coureurs grepen ze toen naast de zege.”

Eerder deze week liet Mercedes-teambaas Toto Wolff al weten dat hij concurrent Ferrari vreest in de eerste races na de zomerstop. Hamilton is het met de Oostenrijker eens.

“In Bakoe en Bahrein had Ferrari bijvoorbeeld problemen met de auto. Als dat niet was gebeurd, hadden ze gewonnen. Het laat zien hoe dun het lijntje is en dat er geen garanties zijn.”

-nu.nl-