Hof van Justitie 5 advocaten rijker

8 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 08 februari 2022- Tijdens een vandaag gehouden openbare zitting zijn 5 advocaten beëdigd en toegelaten tot het Hof van Justitie. Iwan Roesoelbaks, President van het Hof, merkte op dat advocaten in de afgelopen periode vaker in de media zijn verschenen wegens verdachtmaking. Hij deed een beroep op de nieuwbakken advocaten om de afgelegde eed strikt na te leven.

Sinds vorig jaar maakte Rasoelbaks zich zorgen over de misstappen van sommige advocaten. In oktober gaf hij nog een uiteenzetting over het zittingsjaar tot april 2021. Er waren toen twaalf nieuwe tuchtzaken tegen advocaten bij het Advocaten Tuchtcollege ingediend. Er zijn voor april 2021 veertien zaken afgewikkeld middels een uitspraak, inclusief enkele zaken van het jaar daarvoor.

Alimoedien Nasrullah is blij met zijn beëdiging. Hij is zich bewust van de kerntaken van een advocaat en wat hem te wachten staat in de praktijk. Volgens Nasrullah zal hij alles eraan doen om de beroepsethiek hoog te houden. Maisa Ooft- Wijngaarde is enthousiast om het beroep uit te oefenen. Ze  kan niet wachten om aan de slag te gaan.

De Deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, Samantha Gadjradj, gaf tijdens haar toespraak aan dat de advocaten zich altijd moeten houden aan de voorschriften. Ze stond stil bij het reglement van de advocatuur. Henri Henar die namens de beëdigde advocaten een woord van dank uitsprak, maakte gebruik van de gelegenheid om de leden van de SOVA aan te sporen mee te helpen aan de verdere ontwikkeling van Suriname.