“Honderden demonstranten laten hun stem horen”

20 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 20 mei 2021- Voor het gebouw van De Nationale Assemblee zijn honderden demonstranten verschenen die met een luide stem protesteren tegen het regeringsbeleid. Het heeft veel weg van de ongecoördineerde actie, geen leiding.

De demonstranten schreeuwen van alles door elkaar heen. De activisten van het eerste krijgen ook te verduren van de demonstranten, die vooral met krachttermen hun gelijk proberen te krijgen, terwijl Biervliet en Neus juist proberen het tot rust te brengen.

Het is ook aangekondigde protest van de Politiebond, maar duidelijk is dat het protest bijval heeft gekregen van vele burgers. Ook bevinden zich leden van het Korps Brandweer Suriname onder de demonstranten. De Politiebond geeft te kennen dat niet iedere diener achter het protest van de Politiebond staat en dat diverse agenten vinden dat zij worden misbruikt. Het protest gaat niet om de arbeidsomstandigheden en rechtspositie van de agenten binnen het korps, maar het is een protest tegen het algemene regeringsbeleid. “Het is een dubbele agenda”. Het algemene geluid uit de massa demonstranten is vooral het geluid van “we zijn moe”, er moet een einde aan komen.

-Website-