Honderden nemen afscheid van Ajax-speler Noah en zijn broer Isay

10 August 2021

Comments: 0

Dinsdag 10 augustus 2021- Honderden mensen hebben dinsdag afscheid genomen van de 16-jarige Ajax-speler Noah Gesser en zijn 18-jarige broer Isay. De twee jongens kwamen vrijdag 30 juli om het leven door een verkeersongeluk in IJsselstein in Utrecht.

De afscheidsdienst is in Maarssen. Daar vormden honderden mensen voorafgaand aan de plechtigheid een erehaag voor de broers. Dansende kistendragers droegen de twee jongens onder begeleiding van een orkest langs de erehaag. Daarvoor had de rouwstoet een route afgelegd langs locaties “die voor de jongens waardevol waren”, aldus een woordvoerder namens de familie. Na de plechtigheid worden de jongens in besloten kring gecremeerd.

Noah Gesser speelde sinds de zomer van 2018 voor Ajax. De jonge spits kwam toen over van de amateurclub Alphense Boys, na eerder te hebben gevoetbald bij Almere City en VVIJ. Komend seizoen zou Gesser beginnen bij Ajax Onder 17. Volgens fansites werd hij gezien als een groot talent en stond hij te boek als een snelle en veelscorende spits. “Ajax is diep geraakt door deze tragische gebeurtenis. De club wenst de naasten alle sterkte bij het verwerken van dit onmetelijke verlies”, aldus de club op de website.

Het verkeersongeval gebeurde op de Weg der Verenigde Naties. Een personenauto met daarin de broers raakte waarschijnlijk op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een taxibusje. De bestuurder van het taxibusje werd naar het ziekenhuis gebracht, maar hij was fysiek in orde, meldde de politie eerder.

-Nos.nl-