Hoofd IVV laat zich vaccineren

19 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 19 mei 2021- Met het oog op de toename van het aantal coronagevallen is het noodzakelijk dat iedere doelgroep zich uiteindelijk laat vaccineren. Het doel van het vaccineren is om groepsimmuniteit te krijgen waardoor de Covid-19-gevallen ook gaan verminderen. In dit kader heeft het hoofd en de adjunct-inspecteur Onderwijs van de Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen (IVV), Carol De Baas, zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Dit heeft plaatsgevonden op woensdag 12 mei jongstleden.

Mevrouw De Baas zegt deze dag speciaal te hebben uitgekozen, omdat het Dag van de Verpleging is. Zij heeft zich laten vaccineren omdat zij niet alleen zichzelf, maar ook anderen wil beschermen. De Baas hoopt dat zij door middel van het vaccineren het voorbeeld geeft aan anderen om dat ook te doen. Zij roept de samenleving en overige collega’s die nog aan het twijfelen zijn op om het prikje te nemen, omdat de Manaus-variant veel erger is. Zij eindigde haar toespraak met het volgende: “Uit respect voor de zorgverleners die dag en nacht lange uren maken aan het bed van de zorgvragers, vragen wij de samenleving om zich te laten prikken. Covid is echt!”.

De adjunct-inspecteur Onderwijs van het IVV, mevrouw Jolanda Ceder-Prijor, stelt ook dat zichzelf en anderen te willen beschermen de achterliggende gedachte bij haar was bij het vaccineren. Zij heeft het proces bij het vaccineren vlot en pijnloos ervaren. Ook zij wil de samenleving aanmoedigen zich te laten vaccineren.

-Ministerie van Volksgezondheid-