Huize Ashiana krijgt bezoek van Mofina-beweging

30 November 2022

In: Nieuws
Comments: 0

De recentelijk door president Chandrikapersad Santokhi ingestelde Mofina-beweging heeft zich georiënteerd bij Huize Ashiana. Tijdens het bezoek op dinsdag 29 november 2022 heeft de organisatie onder leiding van voorzitter Franklin Todie een rondleiding gehad van Ashiana-directeur Brenda van Daal. De Mofina-beweging, die op vrijdag 18 november is geïnstalleerd, heeft tot doel kansarmen binnen de samenleving gelijke kansen te bieden.

De Mofina-beweging heeft bij Huize Ashiana een beeld gekregen van de erbarmelijke situatie. Zij heeft zich door directeur Van Daal laten informeren over de pijnpunten van het bejaardentehuis. Wij hebben heel veel gezien, zegt voorzitter Todie. Hij spreekt van kapotte bedden, stoelen, ijskasten en wasmachines, terwijl de deuren van de diepvries ook niet meer voldoen. Daarnaast heeft de koeling het op bepaalde plekken laten afweten.

Todie merkt ook op dat de instelling te kampen met ongedierte zoals insecten en ook ratten. Het is te veel om op te noemen, aldus Todie, die eraan toevoegt dat sommige delen van het gebouw door houtluizen onbewoonbaar zijn geworden. Todie merkte ook op dat bruinbrood van het menu van Ashiana geschrapt is.