IDB schenkt US 250.000 voor zonnenpanelen projectplan

6 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 06 maart 2022- De schenking van U$ 250.000 door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) zal het zonnepanelen projectplan (Promotion of Energie-efficiency and Distributed Generation in Suriname) beter tot uitvoering brengen. Dit projectplan is geschreven door het directoraat Technologische Innovatie van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. Het ligt in de bedoeling om het gebruik van zonnepanelen in Suriname, te stimuleren.

Volgens de directeur Technologische Innovatie, Rafiq Ilahi, moeten kleine en middelgrote ondernemingen meer betrokken worden in het proces. Wanneer er zonnepanelen gebruikt zullen worden bij de verschillende overheidskantoren zal dit projectplan ook voordelig zijn voor de overheid .

Echter, er zijn meer schenkingen (financiële middelen) nodig om het plan uit te voeren. Met de IDB-schenking zal het uitgeschreven traject niet volledig kunnen worden afgerond. Een landelijke bewustwording op gang brengen rond de voordelen van zonnepanelen, is ook een doelstelling van dit projectplan.