IIDB, Mastercard om Latijns-Amerika en de Caraïbische Steden te helpen economische inclusie opvoeren

16 October 2021

Comments: 0

Zaterdag 16 oktober 2021- HET IDB WORDT DE EERSTE MULTILATERALE PARTNER DIE LID WORDT VAN HET STADSNETWERK VAN MASTERCARD, HET AANBIEDEN VAN TECHNOLOGISCHE OPLOSSINGEN OM DE ECONOMISCHE GROEI TE VERGROTEN
De Inter-American Development Bank (IDB) en Mastercard hebben een Memorandum of Understanding ondertekend, waarmee de deelname van de IDB aan het City Possible-netwerk werd geformaliseerd, een initiatief van Mastercard. De IDB is de eerste multilaterale die deelneemt aan het programma, dat steden, bedrijven en gemeenschappen samenbrengt om gemeenschappelijke uitdagingen te identificeren en samen oplossingen te ontwikkelen die inclusieve en duurzame stedelijke ontwikkeling bevorderen.

“de COVID-19-pandemie heeft alle steden in onze regio getroffen, en steden blijven cruciale centra voor herstel na de pandemie en motoren voor economische groei. Meer dan ooit zijn publieke en private partnerschappen nodig om economische inclusie te bevorderen en innovatieve oplossingen te repliceren die stedelijke uitdagingen aanpakken, vooral in de ontwikkelingslanden,” aldus IDB President Mauricio Claver-Carone.

Met meer dan 220 stadsleden en kandidaat-steden wereldwijd richt het City possible partnership framework zich op het bouwen van meer inclusieve en duurzame steden door de toegang tot diensten in stedelijke gebieden te vergroten door mobiliteitsoplossingen uit te breiden en een inclusief herstel te informeren via data driven inzichten.

In Latijns-Amerika maken de volgende steden deel uit van het netwerk: Candeias, Curitiba, Distrito Federal, Guarulhos, Itú, Juazeiro do Norte, Jundiaí, Madre de Deus, Novo Hamburgo, Porto Alegre, Recife, Registro, Santo André, São Caetano do Sul en Sorriso in Brazilië, evenals Buenos Aires in Argentinië.

“nu de wereld zich begint te herstellen van de mondiale pandemie, zullen de acties die de steden de komende jaren zullen ondernemen een grote rol spelen in het bepalen van de toekomstige veerkracht. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat, naast economische ontwikkeling, ook sociale en ecologische dimensies van duurzaamheid in overweging worden genomen,” aldus Michael Froman, Vice Chairman en President of Strategic Growth voor Mastercard. “Het IDB zal essentiële expertise, inzichten en bereik voor City possible leden in Latijns-Amerika en over de hele wereld brengen.”

Deze gezamenlijke inspanning van IDB-Mastercard zal een aanvulling zijn op het werk dat de IDB al heeft verricht via het Cities Network. Het Cities Network is een platform op stadsniveau voor kennis, relaties en oplossingen die erop gericht is om beste praktijken op het gebied van milieu, economische en sociale duurzaamheid te delen tussen meer dan 160 steden in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Over de IDB

De Inter-American Development Bank is toegewijd aan het verbeteren van levens. De IDB, opgericht in 1959, is een toonaangevende bron van langetermijnfinanciering voor de economische, sociale en institutionele ontwikkeling in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het IDB voert ook geavanceerd onderzoek uit en biedt beleidsadvies, technische bijstand en training aan klanten uit de publieke en private sector in de hele regio.

Over Mastercard

Mastercard is een wereldwijd technologiebedrijf in de betalingsindustrie. Onze missie is om een inclusieve, digitale economie aan te sluiten en aan te sturen die iedereen ten goede komt, overal door transacties veilig, eenvoudig, slim en toegankelijk te maken. Met behulp van veilige data en netwerken, partnerschappen en passie helpen onze innovaties en oplossingen individuen, financiële instellingen, overheden en bedrijven hun grootste potentieel te realiseren. Ons fatsoensquotiënt, of DQ, drijft onze cultuur aan en alles wat we binnen en buiten ons bedrijf doen. Met connecties over meer dan 210 landen en gebieden bouwen we een duurzame wereld die onbetaalbare mogelijkheden voor iedereen ontsluit.

www.mastercard.com