IMF-programma en het herstelpan zullen voor schokken zorgen

8 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 08 mei 2021- Karel Eckhorts, hoofdonderhandelaar van Suriname bij het IMF, zegt dat het een zwaar program is, het is geen makkelijk program. Om Suriname uit haar slechte economie te halen, zijn er een aantal maatregelen voorbereid die op sociaal-maatschappelijk gebied voor schokken zullen zorgen.

Volgens Eckhorst, heerst er reeds enige tijd onevenwichtigheden in de Surinaamse economie en het is nu tijd, om deze onevenwichtigheden aan te pakken. Het IMF-programma en het Herstelplan worden gelijktijdig uitgevoerd en behelzen ook maatregelen op kort termijn die al in de maand juli in werking gaan.

Als er een sociaal vangnet opgezet van SRD 2- SRD3,5 miljard. De aangepaste stroomtarieven zitten er ook in. Het is de bedoeling dat zwakke huishoudens minder zullen betalen.

“Dus op korte termijn zijn er in het Herstelplan van de overheid een aantal projecten en programma’s opgenomen die al heel snel in werking moeten treden om niet alleen de verlichting te brengen, maar ook te zorgen voor de ontwikkeling van de binnenlandse privatensector, zodat die wederom de motor kunnen zijn voor economische ontwikkeling”, aldus Eckhorst.

-STVS Website-