Immigranten afgezet bij residentie van Amerikaanse vicepresident

16 September 2022

In: Nieuws
Comments: 0

De Republikeinse gouverneur van de staat Texas, Greg Abbott, heeft twee bussen met migranten laten afzetten voor de residentie van vicepresident Kamala Harris in Washington. Dit in navolging van zijn Republikeinse ambtgenoot van Florida, Ron De Santis, die twee vluchten met aan boord illegale immigranten uit Venezuela naar de overwegend Democratische staat Massachusetts stuurden.

Het Witte Huis noemde de acties “politieke stunts met voorbedachte raden” en stelt dat de Republikeinse gouverneurs “migranten als politieke pionnen gebruiken”. Illegale immigratie is een verkiezingsonderwerp waarmee de Republikeinen in de tussentijdse verkiezingen van 8 november stemmen denken te kunnen trekken. De Santis wordt genoemd als één belangrijke kandidaat, naast Donald Trump, om in 2024 de Republikeinse presidentsnominatie te winnen. Abbott, die al eerder bussen met migranten naar Washington, Chicago en New York dirigeerde, twitterde dat de migranten naar de “achtertuin” van vicepresident Harris zijn gestuurd om de regering-Biden “op te roepen haar werk te doen en de grens te beveiligen.”

Ongeveer vijftig migranten, onder wie kinderen, landden woensdag met chartervluchten vanuit Texas op het eiland Martha’s Vineyard waar Democratische presidenten van John F. Kennedy tot Bill Clinton en Barack Obama ‘s zomers met vakantie gingen. Beide gouverneurs, die in november willen worden herkozen in hun staat, zeggen dat hun acties niets met hun eigen politieke ambities te maken hebben.