Infrastructuur draagt bij tot vrijheid

1 July 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 30 juni 2022- “Keti koti wilt zeggen vrijheid en infrastructuur draagt bij tot vrijheid” woorden van president Chandrikapersad Santhoki bij de start van het herasfalteringsproject van de wegstrekking Paramaribo-Wanica-Para. Vandaag was het officiële startsein van dit project in het district Para.

Volgens het staatshoofd dragen wegen bij aan de bevordering van welvaart en welzijn. Investeerders kunnen betere toegang krijgen tot gebieden die hun aantrekken.

De Kennedyweg, die langer dan 75 jaar geleden is aangelegd, is volgens de president de verbinding tussen Suriname en de wereld. Tijdens de aanlegging van de weg werd er geen fondering geplaats maar gewerkt op een kleilaag. De weg voldeed aan het toenmalig verkeer. Echter voldoet het niet aan de eisen van de huidige verkeersinfrastructuur.

Volgens Vicepresident Ronnie Brunswijk, heeft de regering Santokhi-Brunswijk beloofd de wegen aan te pakken. Met het herstel van de Kennedyweg tussen de Meursweg en de Bouterse highway komt de regering zijn belofte na.

Volgens de minister Riad Nurmohhamed van Openbare Werken, is het ministerie gestart met het herstellen van de wegen zonder budget. Nurmohamed legt uit dat ondanks een degelijk budget beschikbaar is, er al een aantal wegen zijn hersteld. De bewindsman zegt dat het de bedoeling is deze achterstand in te lopen.