Infrastructuur landbouwgebieden Saramacca wordt aangepakt

23 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 23 februari 2022- De infrastructuur van de landbouwgebieden in het district Saramacca wordt aangepakt. Het is de bedoeling dat er waste materiaal zal worden geleverd. Het waste materiaal is bestemd voor de rehabilitatie van de zandwegen van agrarische gebieden in Saramacca. Er zal 1000 m3 waste materiaal geleverd worden over een periode van ruim twee maanden om de landbouwgebieden, die in deplorabele staat verkeren, weer begaanbaar te maken. «Door de aanhoudende regen zijn de gebieden slecht tot onbegaanbaar. »

Ook de sluizen, gemalen en kanalen moeten worden aangepakt. De functionaris geeft verder aan dat er ook andere projecten in voorbereiding zijn. De activiteiten vinden landelijk plaats, waarbij de agrarische gebieden in optimale conditie moeten blijven, zodat de agrarische productie geen stagnatie ondervind. Deze projecten worden door de staat bekostigd.

De districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, gaf aan dat de gebieden vanwege de recente regenbuien onbegaanbaar zijn geworden en aanpak behoeven. De boeren worden dagelijks geconfronteerd met de moeilijk begaanbare wegen.