Inter Moengotapoe naar halve finale Club Shield

20 May 2021

Comments: 0

Donderdag 20 mei 2021- Inter Moengotapoe heeft zich daarnet geplaatst voor de halve finales van de Concacaf Caribbean Club Shield. In de slotwedstrijd van groep A deed de Surinaamse voetbalkampioen precies wat nodig was: gelijkspelen tegen Organización y Método Fútbol Club. In Estadio Olímpico Félix Sánchez in Santo Domingo eindigde de ontmoeting woensdagavond 1-1. Zondag is Delfines del Este Fútbol Club, winnaar van groep B, de tegenstander.

Inter begon dominant, maar tegen de verhoudingen in nam O&M de leiding in de elfde minuut. Op rechts trok Daniel Jamesly de bal voorlangs het doel voor. Keeper Obrendo Huiswoud greep lucht, waardoor de inlopende Hilario Mena de 1-0 kon inkogelen. Het bleek een mentale klap voor de Surinaamse club, die daarna minder zeker oogde. Ondanks de terugval bleef Inter de bovenliggende club, maar de afronding liet te wensen over.

De beste kans voor de thuisclub om uit te lopen kwam in de 41ste minuut, maar Chedlin Francoeur kopte in handen van Huiswoud. Na de rust kwam de verlossende gelijkmaker in de 57ste minuut van Donnegy Fer. In de 94ste minuut kreeg Jerrel Wijks de gouden kans om de wedstrijd buiten bereik van de tegenstander te plaatsen, maar voor open doel trof hij de paal. Deze misser had geen gevolgen, want kort daarna floot arbiter Tori Penso voor het einde.

Inter Moengotapoe sloot groep A af met vier punten uit twee duels. Ook Organización y Método Fútbol Club uit de Dominicaanse Republiek, waar de wedstrijden worden gespeeld eindigde met vier punten. Het doelsaldo bracht de doorslag: Inter Moengotapoe dat Flames United Sports Club uit Sint-Maarten met 12-0 versloeg maandag staat op +12. O&M, dat met 11-1 beter was dan Flames United SC op +10.

Ook zondag in de halve finales treft de Surinaamse kampioen een club uit de Dominicaanse Republiek. Delfines del Este Fútbol Club, de semikampioen van de Liga Dominicana de Fútbol, eindigde bovenaan groep B met vier punten uit twee duels en een doelsaldo van +10. De ploeg opende de voorronde met een gelijkspel tegen Metropolitan FA uit Puerto Rico (1-1) en behaalde haar ticket voor de laatste vier door Real Rincon uit Bonaire eerder woensdagavond met 10-0 te overklassen.