Internationale award voor rechter Valstein-Montnor

9 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 09 maart 2022- Op dinsdag 8 maart 2022, heeft de vicepresident van het Hof van Justitie, rechter Cynthia Valstein-Montnor, de “Pioneering Caribbean Women Jurist” award van de Caribbean Court of Justice Academy for Law, toegekend gekregen. Naast 32 andere vrouwelijke juristen uit de regio, komt deze eervolle onderscheiding haar toe vanwege het baanbrekende werk dat zij in Suriname heeft verricht gedurende haar juridische carrière.

Valstein-Montnor werd in 1997 als eerste vrouwelijke rechter in Suriname benoemd. In 2010 werd zij als eerste vrouwelijke vicepresident van het Hof van Justitie aangesteld, en heeft geruime tijd het ambt van president van het Hof waargenomen.

Sinds 2019 bestaat het Caribbean Jurist Award Project en beijvert zich om de bijzondere rol van vrouwelijke Juristen in de regio te belichten. In 2021 was het de beurt aan vrouwelijke juristen die een voortrekkers taak hebben vervuld in overheidsfuncties die voornamelijk als klassieke mannenberoepen werden beschouwd. Voorafgaand aan deze award uitreiking heeft op 12 oktober 2021 de launch van het boek “Pioneering Caribbean Women Jurist” plaatsgevonden.