Internationale workshop voor versterking van kleine en middelgrote bedrijven

18 September 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 18 september 2019 – Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Indonesië heeft in nauwe samenwerking met de Surinaamse Counterpart een workshop georganiseerd met als titel: “International workshop on Small and medium Interprises empowerment; Working together to achieve Sustainable Development Goals (SDG’s)”. Op 16 september 2019 ging de workshop van start. Het betreft het trainen van kleine en middelgrote ondernemers alsmede overheidsvertegenwoordigers, die op hun beurt andere entrepreneurs zullen trainen in het succesvol maken van hun kleine/middelgrote ondernemingen. Met deze workshop verschaft Indonesië capaciteitsversterking en deelt zij kennis en vaardigheden op het gebied van het ontwerpen, ontwikkelen en evalueren van een businessplan.

De minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack Beighle, benadrukte in haar openingsspeech de historische relatie tussen Indonesië en Suriname. Ook gaf zij aan dat de economische en functionele samenwerking verder gestalte moet krijgen. Deze workshop is daarom een belangrijk uitvloeisel van de bilaterale relatie, alsmede de Zuid-Zuid samenwerking ter verwezenlijking van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (de SDG’s) en de sociale agenda van de Regering met speciale aandacht voor vrouwen en jongeren. Suriname is in de reeks van landen die Indonesië aandoet in deze periode, de eerste in de rij.

Bij de opening van de workshop waren ook aanwezig de ambassadeur van Indonesië in Suriname, H. E. Julang Pujianto en de First Lady van Suriname Ingrid Bouterse – Waldring. De participanten komen niet alleen uit het bedrijfsleven, maar ook uit overheidsinstanties, zoals het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, het Bureau van de First Lady en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De workshop wordt afgesloten op 18 september 2019 met het uitreiken van certificaten van deelname.

-NII-