Invaller Ziyech redt koploper Chelsea, Liverpool oppermachtig in derby

December 2, 2021

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 02 november 2021 – Hakim Ziyech heeft koploper Chelsea woensdag aan een belangrijke zege in de Premier League geholpen. De oud-Ajacied maakte de winnende goal in het uitduel met Watford: 1-2. Liverpool was in de Merseyside-derby veel te sterk voor Everton (1-4) en Manchester City versloeg Aston Villa (1-2).

Ziyech kwam na een uur in het veld bij Watford-Chelsea en had maar twaalf minuten nodig om een hoofdrol voor zich op te eisen. Mason Mount gaf een goede voorzet vanaf links en Ziyech schoot vanaf een meter of 10 hard raak.

Het was de eerste Premier League-treffer van het seizoen voor de aanvaller. Hij had al wel een goal in de Champions League en een goal in de strijd om de Europese Super Cup achter zijn naam staan.

Mount had Chelsea na een half uur op voorsprong gezet. Vlak voor rust tekende Emmanuel Dennis voor de gelijkmaker, maar een punt zat er niet in voor het Watford van manager Claudio Ranieri.

De wedstrijd op Vicarage Road lag aan het begin van de eerste helft ongeveer een half uur stil, omdat een supporter op de tribune dringend medische hulp nodig had vanwege een hartstilstand. De toestand van de fan is inmiddels stabiel.

-nu.nl-