Inverzekeringstelling agenten in mishandelingszaak 13-jarige verlengd 

28 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 28 maart 2022- De inverzekeringstelling van de twee politieagenten die waren ingesloten voor mishandeling van een 13-jarige jongen, is met 30 dagen verlengd. De tiener werd door de politie aangehouden in verband met een zedenmisdrijf, maar er was geen bewijs. Als gevolg hiervan gingen de 2 agenten over tot mishandeling.

De agenten I.G. en R.K. werden maandag 21 maart 2022 in verzekering gesteld. Zij worden ervan verdacht de jongen op een zodanige wijze mishandeld te hebben dat hij verwondingen in zijn buik en gezicht opliep.

Nadat hij was vrijgelaten, vertelde de jongen aan zijn ouders dat hij door 2 politieagenten verschrikkelijk werd mishandeld. Hij vertoont ook zichtbare letsels aan zijn lichaam.

De ouders stapten naar de afdeling Onderzoek Politiezaken (OPZ) en deden aangifte tegen het tweetal. Na afstemming met het openbaar ministerie werden de functionarissen in verzekering gesteld. Hierna nam de agente, advocaat Delano Landvreugd en haar collega krijgt rechtsbijstand van advocaat Irvin Kanhai.