Jasper Cillessen stopt een strafschop

31 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 31 januari 2019- Jasper Cillessen heeft gister een hoofdrol vertolkt bij FC Barcelona door een strafschop te stoppen in het met 6-1-gewonnen bekerduel met Sevilla. In de Coppa Italia blameerden Juventus en AS Roma zich.

Barcelona kwam tegen Sevilla op 1-0 door een penalty van Philippe Coutinho, die werd gegeven na een overtreding van Quincy Promes op Lionel Messi. In de 27e minuut was het woord vervolgens aan Cillessen.

Ever Banega mocht namens de bezoekers aanleggen vanaf elf meter, maar de doelman van Oranje ging naar de goede hoek en stopte de inzet. Het is de tweede keer in zijn loopbaan dat Cillessen in een officieel duel een penalty pakt.

In het vervolg liep Barcelona, dat een 2-0-nederlaag uit de heenwedstrijd moest goedmaken, uit door doelpunten van Ivan Rakitic, nogmaals Coutinho en Sergi Roberto. Daarmee leek een plek in de halve finales zeker, maar het werd toch nog even spannend.

Na balverlies van Cillessen zorgde Guilherma Arana voor 4-1. Sevilla had nog één goal nodig en drong aan, maar vlak voor tijd maakten Luis Suárez en Messi met fraaie treffers aan alle onzekerheid een eind.

Eerder op de avond bereikte ook Real Betis de laatste vier door na verlenging af te rekenen met Espanyol: 3-1. Dinsdag won Valencia al met 3-1 van Getafe. De laatste halvefinalist komt vandaag uit het duel Girona-Real Madrid.

-Bron: nu.nl-