Jennifer Van Dijk-Silos biedt haar verontschuldiging voor uitgelekte prive voicebericht

15 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 15 mei 2021– Een voicenote dat bestemd was voor de familieapp, heeft de samenleving bereikt, dit betreurt voormalig minister van Justitie Jennifer van Dijk-Silos. Zij gaf aan dat de voicenote in de familiegroep is gestuurd.

In de voicenote, bespreekt Silos de situatie van de minister van Grondbeleid en Bosbeheer Diana Pokie, over de al dan niet door haar getekende stukken “voor tientallen duizenden hectare grond”. Dit zou niet in goede aarde zijn gevallen bij de broer van de vice president, Leo Brunswijk.

Op 21 januari van dit jaar, zou er 60 hectare grond via toewijzingsbeschikking zijn  toegewezen, ook is op dezelfde datum de bestemmingswijziging van een terrein van ongeveer 237 hectare dat al was uitgegeven aan een stichting van Brunswijk geaccordeerd.

In het programma Mmanten Taki, op vrijdag 14 mei heeft Leo Brunswijk ontkent concessies te hebben aangevraagd.

In de voicenote, geeft Silos aan, de petitie te hebben getekend ter ondersteuning van minister Pokie, omdat zij vindt dat de minister correct heeft gehandeld. De petitie is ook bedoeld om het staatshoofd tot andere gedachten te brengen, om Pokie als minister te behouden. “Chan heeft Pokie eigenlijk laten vallen als een baksteen, terwijl hij beloofd had om haar te beschermen”, aldus Silos.

Silos biedt haar verontschuldigingen aan voor  de privé bestemde voice-note, die viraal is gegaan.

 

-STVS Website-