Jetair moet bijdragen aan ontwikkeling Surinaamse luchtvaart

7 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 07 april 2022- Het Fokker 70-toestel van de Curaçaose vliegmaatschappij Jetair heeft zijn eerste inaugurele non-stop vlucht gemaakt vanuit Curaçao naar Suriname. Dit gebeurde op dinsdag 5 april 2022. Het vliegtuig zal de directe route tussen Paramaribo en Willemstad onderhouden.

De bewindsman sprak van een bijzonder moment voor Suriname, omdat dit de juiste stap is naar ontwikkeling van het Surinaamse luchtruim. Dit zal ervoor zorgen dat er meer business- en reisverkeer richting Suriname komt. “De regering zal zich dit jaar ervoor inzetten om minimaal vier luchtvaartovereenkomsten vast te leggen om Suriname verder te ontsluiten en de verbinding te maken met overige landen”, aldus minister Albert Jubithana.

Volgens de CEO van Jetair Robert Maas zal deze samenwerking meer kansen met zich meebrengen voor zowel Suriname als Curaçao. “Onze vrienden en familieleden in Suriname en Curaçao kunnen elkaar nu zien door in een vliegtuig te stappen en zich na drie uren in elkaars omgeving te bevinden”, stelt de topman. Hij doelt hiermee op de rechtstreekse route van Suriname naar Curaçao.

Antonio Ribeiro, managing director van Jetair, garandeert dat er gevlogen zal worden op de dag en het tijdstip zoals die worden aangegeven. Hij acht het van belang dat de Surinamer zich op zijn gemak voelt tijdens de reis. “U mag erop vertrouwen dat Jetair op tijd en zoals aangegeven op uw ticket zal vliegen. Laten we ons leiden door deze nieuwe mijlpaal”, aldus Ribeiro.

De maatschappij beschikt over verschillende toestellen die momenteel de routes tussen onder andere Jamaica, Sint-Maarten en Barbados onderhouden.