Jetair voldoet aan vraag Suriname

4 April 2022

Comments: 0

Maandag 04 april 2022- Willemstad – Luchtvaarmaatschappij JetAir zegt signalen vanuit Suriname ontvangen te hebben dat verbinding maken met de rest van de wereld wat moeilijk gaat op dit moment.

Vandaar dat het bedrijf heeft getracht toestemming te verkrijgen om er vanaf Curaçao heen en weer te vliegen en dit keer met succes. Managing director Antonio Ribeiro(zie foto onder) zegt dat eerdere pogingen daartoe niet succesvol waren. “We hebben in ieder geval begrepen van de mensen die in Suriname werken voor JetAir dat deze verbinding naar het eiland zeer welkom is en we spelen daarop in met één keer per week een vlucht.

En als er genoeg behoefte blijkt te zijn, dan kunnen we uitbreiden”, zegt Ribeiro. De inaugurele vlucht van JetAir vanuit Suriname is op 5 april. Ook de Curaçao Tourist Board (CTB) is ingenomen met de toegenomen vliegfrequentie naar Suriname en pakt haar promotieactiviteiten in het land ook op. Dat bevestigt Sonairie Kleinmoedig, communication manager van CTB.

“Omdat de vliegfrequentie toeneemt en omdat Suriname altijd al behoorde tot een belangrijke toeristische markt voor ons hebben wij op vrijdag een persevenement en zaterdag een mini- Curaçao-infomart gehouden.” De delegatie van CTB die in Suriname een aantal gesprekken zou voeren met belanghebbenden in de reisbranche is eergisteren vertrokken. Jill Joy Landburg die in Suriname directeur is van marketingbureau Creative Communications & Marketing (CCM) en die samen met CTB het eiland promoot, is de afgelopen maand op het eiland geweest voor een kennismakingstrip. Dat was volgens Landburg hard nodig na twee jaar stilstand door het coronavirus.

“Ik ben dit keer met twee influencers gekomen. Dat zijn Shaquille ‘Shaq.Sr’ Marcus en Kayleigh Tseng Ching Lien. Alles van Curaçao is nieuw voor ze en we hebben hen uitgekozen vanwege hun followers. Maar we mikken natuurlijk altijd op een zo breed mogelijke groep om Curaçao te bezoeken.” zegt Landburg

-Bron: Antilliaansdagblad-