Jeugd van Coronie moet meer ontspanningsmogelijkheden krijgen

13 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 13 april 2022- Kinderen in het district Coronie moeten zich meer gaan ontspannen. Masterstudenten van de universiteit van Antwerpen-België, hebben afgelopen zondag een activiteiten-namiddag georganiseerd voor de Coroniaanse jeugd. De groep studenten is in 9 weken tijd, af en aan in het district geweest voor onderzoek naar hoe de oude kerkgebouwen ingezet kunnen worden als recreatieplek.

De studenten zijn hun onderzoek begonnen in de plaats Mary’s Hope. Er zijn veel interviews afgenomen van de lokale bewoners over de gebouwen in het district en wat er ontbreekt aan mogelijkheden.

De studenten vertrekken binnenkort weer naar België, waar ze hun scriptie over het onderzoek, zullen verdedigen. Volgens de studenten hebben de Coroniaanse kinderen genoten van de activiteitennamiddag. Ze zijn de mening toegedaan dat het niet moet blijven bij dit ene evenement; ook de lokale samenleving moet er werk van maken om vaker activiteiten te organiseren in het kokosdistrict.

Het was een hele ervaring voor de Belgische studenten om nog houten historische gebouwen te zien en om onderzoek te doen.