Jimmy ingesloten voor zware mishandeling

January 20, 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 20 januari 2020 – De politie van het bureau Uitvlugt heeft op donderdag 16 januari de 27-jarige buschauffeur Jimmy D. na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten. Jimmy wordt ervan verdacht een jongeman vreselijk te hebben toegetakeld.

De politie van voormeld bureau kreeg in de vroege ochtend van woensdag 15 januari via het Command Center de melding dat een manspersoon langs de weg was aangetroffen, badend in zijn bloed. Op de plek troffen de wetsdienaren de man aan die op dat moment niet aanspreekbaar was. Hij werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp alwaar hij is opgenomen op de afdeling Intensieve Zorg. Een broer van de gewonde man die op de plek werd aangetroffen, gaf alleen de naam van het slachtoffer door en weigerde verder de politie te woord te staan.

Het slachtoffer heeft verklaard tegenover de politie dat hij door een buschauffeur is mishandeld, waarna deze hem uit de bus zette. Jimmy wist zich enkele dagen uit handen van de politie te houden. Bij opsporingen werd hij niet aangetroffen.

Op 16 januari meldde de buschauffeur zich bijgestaan door zijn advocaat aan, waarna hij werd ingesloten. De verdachte heeft tegenover de politie verklaard dat het slachtoffer in beschonken toestand plaatsnam in de bus. Verder nam hij zijn mobiel weg en bij confrontatie daarmee moest hij slagen van het slachtoffer incasseren. De twee geraakten volgens de verdachte in een gevecht, waardoor het slachtoffer gewond is geraakt. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de politie van Uitvlugt.

-Korps Politie Suriname-