Joël Martinus vraagt hulp voor verstrekken voedselpakketten

27 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 27 mei 2021- ABOP-politicus Joël Martinus, meer bekend als Bordo, vraagt hulp aan het ministerie van Volksgezondheid voor de verdere distributie van voedselpakketten. Dinsdag 25 mei tijdens het verstrekken van de voedselpakketten ontstond er een chaotische situatie te Pontbuiten. Martinus vindt dat het ordelijk zal verlopen in de toekomst als het uitdelen van de pakketten gecoördineerd wordt door officiële instanties. Hij heeft een open oor voor het advies van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Ook belooft Bordo de covid protocollen in de toekomst serieus na te leven.

Radjesh Ori, waarnemend directeur van het BOG, keurt de manier waarop de distributie heeft plaatsgevonden, geheel af. Hij constateert dat de COVID-19 protocollen slechts geschreven regels zijn die totaal niet worden nageleefd tijdens bijeenkomsten van grote groepen mensen. Volgens Ori zijn het aantal besmettingen en de sterftecijfers gestegen de afgelopen periode. En als hij kijkt naar hoe delen uit de samenleving zich gedragen, zullen deze blijven stijgen. De BOG topper zegt dat de 3e COVID-19 golf tot nu toe de zwaarste is geworden voor Suriname.

Bordo vindt het jammer dat zaken uit de hand zijn gelopen. “Het was nimmer mijn intentie om voor een chaotische situatie te  zorgen, de veiligheid van burgers in gevaar te brengen en de COVID-19 situatie te verergeren”, stelt het lid van de geel- zwarte politieke partij. Het armoedevraagstuk waarmee delen uit de gemeenschap te kampen hebben, is doorslaggevend geweest voor hem om voedselpakketten uit te delen.

-STVS Nieuwsredactie-