JOGI: ‘Private ondernemers ook debet aan koersopdrijving’

27 September 2022

In: Nieuws
Comments: 0

VHP-parlementariër Mahinder Jogi, heeft kortelings verklaard dat enkele private ondernemingen, die geen zaken doen met het bankwezen, ook debet zijn aan de koersopdrijving. Jogi vertelde, dat er ondernemingen zijn die dagelijks ruim 1 miljoen SRD verdienen en dit bedrag vervolgens op de zwarte markt inwisselen voor USD.

Jogi heeft zich door goed ingelichte bronnen laten informeren, dat er bedrijven zijn namelijk ‘Suribet’, die SRD 1,5 miljoen op dagbasis ophalen, waarbij dat geld vervolgens naar één persoon gaat.
Is het noodzakelijk voor deze ondernemer om USD te kopen?», vraagt Jogi zich af.

Jogi zei dat de druk op de koers is ontstaan, voordat de oliemaatschappij Rubis, de US-dollars nodig had om er brandstof mee te kopen.

«Het geld is toch niet uit de lucht komen vallen? Het kwam toch uit de gemeenschap, van de banken en van de cambio’s? Waarom kan het nu niet?»

Jogi vindt dat er gekeken moet worden naar hoeveel winsten de oliemaatschappijen maken en of ze inderdaad zoveel US-dollars nodig hebben om brandstof te importeren. Indien het werkelijk zo is, dan hoeft het volgens Jogi geen probleem te zijn.