Jongetje (5) twee dagen na aardbeving op Java levend onder puin vandaan gered

24 November 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Een vijfjarig jongetje is ruim twee dagen na de aardbeving op het Indonesische eiland Java levend onder het puin vandaan gehaald, heeft de lokale brandweer bekendgemaakt.

De vijfjarige Azka bleef grotendeels ongedeerd, doordat hij door een matras werd beschermd tegen vallende stenen. Hij was bij bewustzijn toen hij onder het puin vandaan gehaald werd.

Volgens medische hulpverleners is de jongen verzwakt, doordat hij twee dagen niet gegeten en gedronken heeft.

De moeder van Azka kwam als gevolg van de aardbeving om het leven. Hij is daar nog niet van op de hoogte gesteld. Waarschijnlijk wordt hij opgevangen door familieleden.

Nog altijd tientallen vermisten

Java werd maandag getroffen door een aardbeving met een kracht van 5.6. Zeker 271 mensen kwamen daarbij om het leven, terwijl meer dan 1.000 mensen gewond raakten. Onder de slachtoffers zijn veel kinderen.

Er wordt nog gezocht naar tientallen vermisten. Eerder zei de Indonesische rampenbestrijdingsdienst dat de overlevingskans steeds kleiner wordt hoe langer de vermisten niet gevonden worden.

Het reddingswerk in de bergachtige regio wordt bemoeilijkt door de schade aan de infrastructuur en stroomstoringen. Ook waren er meer dan honderd naschokken.

-nu.nl-