Judoka Meyer verovert goud bij Grand Slam van Abu Dhabi

26 October 2019

Comments: 0

Zaterdag 26 oktober 2019 – Judoka Roy Meyer heeft zaterdag goud veroverd op de prestigieuze Grand Slam van Abu Dhabi. De 28-jarige Brabander won in de finale van de klasse boven 100 kilogram van de Oekraïner Jakiv Chammo.
Meyer sloeg tegen Chammo toe in de ‘golden score’, de extra tijd in het judo. Hij versloeg zijn tegenstander op ippon.
De Bredanaar steekt in goede vorm op weg naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Hij pakte eind augustus brons op de WK, eveneens in Tokio.
Het is nog onduidelijk of Meyer ook naar de Spelen mag. Ieder land mag maar een judoka per gewichtsklasse afvaardigen. Meyer concurreert met Henk Grol om een ticket.
Grol eindigde als zevende op de WK en stelde teleur in Abu Dhabi. De 34-jarige Groninger ging al in de eerste ronde onderuit tegen de Roemeen Vladut Simionescu. Hij verspeelde een voorsprong en verloor op ippon.
Steenhuis verovert brons in Abu Dhabi
Bij de vrouwen veroverde Guusje Steenhuis brons bij de Grand Slam in Abu Dhabi. De 26-jarige Zuid-Hollandse won in de klasse tot 78 kilogram in de strijd om de derde plaats van de Zuid-Koreaanse Lee Jeung-yun.
Steenhuis zegevierde tegen Lee eveneens op ippon, maar had daarvoor in tegenstelling tot Meyer geen golden score voor nodig.
De Rotterdamse verloor in de kwartfinales met waza-ari van de Sloveense Klara Apotekar. Ze was daarna in de herkansing wel op straffen te sterk voor de Britse Natalie Powell.
In dezelfde klasse als Steenhuis strandde Marhinde Verkerk in de tweede ronde. Ze ging met waza-ari onderuit tegen de regerend wereldkampioene Madeleine Malonga uit Frankrijk.
– NU.nl-