Kabinet maakt geheime notulen ministerraad over toeslagenaffaire openbaar

23 April 2021

Comments: 0

Vrijdag 23 april 2021- Het demissionaire kabinet gaat de notulen vrijgeven van de ministerraden waarin het over de kinderopvangtoeslagaffaire ging. De Kamer vroeg hierom nadat RTL Nieuws onthulde dat tijdens zo’n kabinetsvergadering was besloten de Tweede Kamer met opzet tegen te werken in het toeslagenschandaal.

De notulen zullen maandag worden gepubliceerd, maakte demissionair premier Mark Rutte vrijdag bekend. Het gaat om de documenten die ook naar de commissie-Van Dam, die de toeslagenaffaire onderzocht, zijn gestuurd.

Het is een besluit waar volgens Rutte het gehele kabinet achter staat. Notulen van de ministerraad zijn geheim en worden pas na twintig jaar openbaar gemaakt. “het is nogal uitzonderlijk om te doen”, zei de premier.

Hij herhaalde zijn boodschap van woensdag dat er “niets onoorbaars” in staat in relatie tot het mogelijk tegenwerken van de Kamer in het toeslagendossier.

Openheid en transparantie zijn belangrijk thema’s geworden in Den Haag sinds het kabinet aftrad vanwege het snoeiharde rapport over de misstanden bij de kinderopvangtoeslag. Onschuldige burgers werden jarenlang door de Belastingdienst opgejaagd als fraudeurs met grote financiële en emotionele schade als gevolg.

-nu.nl-