Kahn volgt Rummenigge eind juni al op als voorzitter bij Bayern München

1 June 2021

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 01 juni 2021 – Oliver Kahn begint eind juni al als bestuursvoorzitter van Bayern München. De oud-doelman zou eigenlijk pas 1 januari Karl-Heinz-Rummenigge opvolgen, maar die datum is nu naar voren gehaald.

Bayern München heeft het nieuws dinsdag bevestigd na berichtgeving door meerdere Duitse media.

Kahn speelde van 1994 tot 2008 voor Bayern. Hij won met die club vier keer de landstitel, zes keer de DFB-Pokal, zes keer de Duitse supercup, één keer de Champions League, één keer de wereldbeker voor clubteams en één keer de UEFA Cup.

De excentrieke keeper haalde bovendien met de Duitse nationale ploeg in 2002 de finale van het WK in Zuid-Korea en Japan. De Duitsers verloren daarin met 2-0 van Brazilië, maar Kahn werd na afloop wel uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

De 51-jarige Kahn werd twee jaar geleden tijdens een vergadering al unaniem door de raad van commissarissen benoemd tot lid van het bestuur bij Bayern. Hij zette zijn handtekening onder een verbintenis voor vijf jaar, die op 1 januari 2020 inging en op 1 januari 2025 zal eindigen.

Bayern werd voor negende keer op rij kampioen
Bayern München werd afgelopen seizoen voor de negende keer op rij kampioen van Duitsland. In de Champions League werd de Duitse club in de kwartfinales uitgeschakeld door Paris Saint-Germain.

‘Der Rekordmeister’ staat komend seizoen ook onder leiding van een nieuwe trainer. Julian Nagelsmann komt over van RB Leipzig en wordt de opvolger van Hans-Dieter Flick, die bondscoach wordt van de Duitse nationale ploeg.

-nu.nl-