Kampioen Barcelona blameert zich tegen Real Valladolid

24 May 2023

Comments: 0

FC Barcelona heeft na het behalen van de Spaanse titel voor de tweede keer op rij verloren. De ploeg van coach Xavi en middenvelder Frenkie de Jong ging met 3-1 onderuit bij Real Valladolid. Barcelona stond al na 1 minuut op achterstand in Valladolid. Het werd 20 minuten later zelfs 2-0.

Na een overtreding van Eric García op Gonzalo Plata, mocht Cyle Larin de strafschop binnenschieten. In de tweede helft waren er zelfs nog meer kansen voor Valladolid, dat strijdt tegen degradatie. Daartussenin werd het 3-0 door Plata, op aangeven van Larin. De scheidsrechter keurde de treffer eerst af wegens buitenspel van Larin, maar na ingrijpen van de VAR werd de treffer toch goedgekeurd.

De wedstrijd in La Liga begon net als de andere twee duels dinsdag met een statement van de spelers tegen racisme. Barcelona-aanvaller Raphinha toonde op zijn shirt een tekst als steun aan Vinícius toen hij in de tweede helft bij Barcelona werd gewisseld. ”Ik wist niet dat hij dat zou gaan doen, maar ik denk dat het een goede boodschap is, want het racisme moet ophouden”, zei De Jong na afloop tegen DAZN.