Karel  Eckhorst:”  Herstructurering Economie nodig”

December 24, 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 24 december 2021- “Zolang het goed gaat met de internationale prijzen van natuurlijke hulpbronnen zien we een opleving in Suriname. Op het moment er een val komt in die  prijzen, kan onze economie die schokken niet opvangen”. Dit zegt Karel Eckhorst, hoofdonderhandelaar van Suriname bij IMF. Volgens hem kan Suriname niet steeds afhankelijk blijven van internationale prijzen. Los van het geleend geld komt IMF ook in met expertise om de economie te herstructureren.

Zaken die scheefgegroeid zijn moeten worden rechtgetrokken en dat doet pijn benadrukt Eckhorst. Er moeten nog zware offers worden gebracht. Daarom wordt er ook een sociaal programma uitgevoerd om de minst draagkrachtigen op te kunnen vangen. Eckhorst benadrukt dat voor hem de samenwerking met het IMF primaire niets te maken heeft met dat geld.

Uiteindelijk moeten al deze offers leiden tot een betere economie. Hoewel het IMF strak monitort, gaat het om technische ondersteuning. Daarom is sterk leiderschap heel belangrijk.

Volgen het Staatshoofd Chan Santokhi zullen de andere monetaire organisaties  in komen zoals IDB en de wereldbank. Vanaf 2022 zullen er tal van projecten worden uitgevoerd in ons land, gaf de president onlangs aan in DNA tijdens de MOP  behandeling 2022-2026.