Kennismakingsbijeenkomst tussen OKB en Districtscommissarissen

17 May 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 17 mei 2022- OKB-voorzitter, Samseerali Sheikh-Alibaks laat optekenen dat de ontmoeting in het teken stond van kennismaking, het uitwisselen van belangrijke informatie en het maken van werkafspraken. Het OKB houdt toezicht op de algemene, vrije en geheime verkiezingen en stelt de uitslag van de verkiezingen voor de samenleving bindend vast. Het werk gaat gedurende de periode tussen twee nationale verkiezingen gewoon door, laat Sheikh-Alibaks aantekenen. De dc’s zijn een autoriteit in de districten die in de praktijk fungeren als voorzitter van de hoofdstembureaus en als dc.

“In dat kader zijn er vervolgsessies waaronder workshops, trainingen en informatie sessies gepland zodat de dc’s hun taken bij de verkiezingen op een adequate manier kunnen vervullen”, stelt de OKB voorzitter. Voorzitter van Commissie CBB, Stephanie Bram, sprak over de controle die wordt verricht op het gebied van onder andere het kiezersregister. Voorzitter Commissie Wet- en Regelgeving, Anne-Marel Linger, ging in op het voorbereidend werk omtrent evaluatie en het doen van voorstellen en aanbevelingen over de verkiezingswetgeving.

Suriname heeft nationaal en internationaal een goede naam als het gaat om de organisatie van verkiezingen. Het OKB blijft steeds alert en volgt de ontwikkelingen nauwgezet, aldus OKB-Voorzitter Samseerali Sheikh-Alibaks.