“Kinderen moeten gemotiveerd blijven”

22 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 22 mei 2021- Het is van belang dat kinderen in deze crisisperiode gemotiveerd worden om de school af te maken. Sinds de eerste COVID-19 besmetting in maart 2020 werd vastgesteld in Suriname, is het onderwijs ontregeld.

Sommige leerlingen en studenten kunnen al geruime tijd niet lijfelijk aanwezig zijn op school. Hierdoor was Suriname genoodzaakt om over te stappen op online-lessen. Het onlangs hiervoor geïntroduceerde Free Data project, is nog niet helemaal duidelijk en werkt ook nog niet naar behoren.

 Dit is niet alleen frustrerend voor studenten, maar ook voor ouders. En ook het feit dat schoolgaanden al zo lang thuiszitten en maar moeten afwachten wat de ontwikkelingen zullen zijn rond het coronavirus, zorgt voor stresssituaties. Volgens Orthopedagoog Cindy Lalay, is het nu meer dan ooit belangrijk dat studenten doelgericht te werk gaan.

Ook de pubers hebben het moeilijk; zij kunnen niet deelnemen aan sportactiviteiten, of andere ontspanningsmogelijkheden. Samenscholing is nu voor eenieder beperkt. Dit zorgt ervoor dat kinderen vaker en langer bezig zijn met hun mobiele telefoon en social media. Het is verstandig dat ouders samen met hun kind een schema maken met een dagindeling.

Communicatie is van eminent belang. Ook is het belangrijk dat ouders meer gaan luisteren naar de wensen en doelen van hun kinderen. Zo kan makkelijker worden ingespeeld op stressmomenten van een kind.

STVS NIEUWSDIENST –