KLM annuleert vluchten, geen treinen na 14.00 uur vanwege storm Eunice

18 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 18 februari 2022 – KLM annuleert vrijdag 167 vluchten vanwege tyfoon Eunice. De luchtvaartmaatschappij meldt dat de weersvoorspelling voor vrijdag een beeld schetst van harde wind. Vanwege deze weersomstandigheden heeft NS besloten de dienstregeling na 14 .00 uur op te schorten. “Dit zorgt ervoor dat we morgen zeer beperkt opereren op Schiphol”, aldus KLM. Daarnaast kan het weer op vrijdag ook voor vertragingen zorgen, aldus de luchtvaartmaatschappij. Vrijdag start in het noorden van het land de voorjaarsvakantie. KLM zegt in een bericht op haar website te begrijpen dat “deze annuleringen als gevolg van de extreme weersomstandigheden op Schiphol erg vervelend zijn voor passagiers”. Passagiers die te maken krijgen met annuleringen, krijgen bericht van KLM en worden omgeboekt op andere vluchten. Met het oog op verstoringen en de voorjaarsvakantie adviseert KLM alle

passagiers, voor zij naar Schiphol reizen, de meest actuele informatie over hun vlucht te controleren op de website van de vliegmaatschappij. NS roept op ‘indien mogelijk’ niet te reizen De NS besloot eerder op donderdag het treinverkeer voor vrijdag deels stil te leggen. ‘s Ochtends wordt een aangepaste dienstregeling gehanteerd en na 14 .00 uur rijden er geen treinen meer door de luchtvaartmaatschappij. “We vinden het erg frustrerend dat dit voor veel overlast zorgt voor treinreizigers, maar we hebben dit besluit genomen vanwege de veiligheid van het spoor”, aldus NS. De luchtvaartmaatschappij drong er bij reizigers op aan om “indien mogelijk” niet te reizen.

Storm Eunice trekt van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend door Nederland. Aan de kust worden windstoten tot 130 kilometer per uur verwacht. Het KNMI waarschuwde hiervoor en gaf een oranje code uit.

-nu.nl-