KLM vliegt tot medio maart niet meer naar China vanwege coronavirus

February 6, 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 06 februari 2020 – Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt tot medio maart niet meer naar China, maakt het bedrijf donderdag bekend. Reden voor het schrappen van de vluchten zijn zorgen over het nieuwe coronavirus.

KLM zegt de vluchten naar Peking en Sjanghai, de belangrijkste bestemmingen, met ingang van 16 maart te hervatten. Vluchten naar andere bestemmingen in China volgen later.

In eerste instantie verwacht KLM vanaf de hervatting om de dag naar Sjanghai en Peking te vliegen. “Zodat er weer een dagelijkse KLM-verbinding tussen Amsterdam met het vasteland van China is”, aldus de maatschappij. Vanaf 29 maart moet er dan weer dagelijks naar beide steden gevlogen worden.

Zustermaatschappij Air France houdt hetzelfde schema aan, waardoor KLM-passagiers eventueel ook vanaf Parijs naar Sjanghai of Peking kunnen vliegen. “KLM volgt de ontwikkelingen van de uitbraak van het coronavirus in China nauwgezet en heeft intensief contact met diverse nationale en internationale gezondheids- en luchtvaartinstanties.”

Aantal annuleringen fors gestegen na uitbraak van het virus
Vorige week werden de vluchten naar Peking en Sjanghai al tot 9 februari geschrapt. De vliegmaatschappij maakte toen ook bekend vluchten naar Xiamen, Chengdu en Hangzhou tot en met 29 februari te annuleren. Die periode is nu dus verlengd tot en met 28 maart. KLM liet toen weten dat het aantal annuleringen fors was gestegen na de uitbraak van het coronavirus.

Met het besluit om de vluchten voor langere tijd te schrappen, voegt KLM zich bij andere grote Europese luchtvaartmaatschappijen. British Airways schortte op 29 januari alle vluchten naar Peking en Sjanghai tot 29 februari op. Ook het Duitse Lufthansa vliegt tot eind februari niet meer op de twee Chinese steden.
-NU.nl-