Focus zoektocht op mogelijk zwaarbewapende Belg in het bos

20 May 2021

Comments: 0

Donderdag 20 mei 2021- De zoektocht naar de vluchtende Belgische soldaat begon op de derde dag van donderdag. Een state of the art park met 250 politiemensen en 90 militairen wordt geregistreerd in Limburg en zou volledig bewapend zijn, ‘virusonderzoekers en overheidsfunctionarissen’.

Ook op donderdag was er aandacht in het hart van Nationaal Park Hogekenpen, vlak bij de Nederlandse grens. Lokale media meldden vanmorgen dat een klein deel van het park gesloten was, mogelijk omdat de politie wist waar Conings zich schuilhield.

Volgens Belgische media worden vanaf woensdagavond zes kogels afgevuurd. De schoten waren niet van de politie, dus het is niet bekend of hij echt is neergeschoten. Ze zijn te horen bij het dorp Lanklaar, 3 km van de grens tussen Mars en Nederland en Limburg.

De zoektocht naar de wapentrainer begon dinsdag, de avond voordat het meisje meldde dat ze niet naar huis was teruggekeerd. Het Belgische leger vertrouwt de soldaat al lang vanwege het medeleven van zijn rechterhand. De diensten van Ocad maken het als “potentieel gewelddadig”, volgens de Nederlandse televisiezender NCTV.

De bewakers gingen ervan uit dat de ontslagen leraar wapens had. Hij zal Conings in de kazerne stelen. Zijn auto, die dinsdag werd ontdekt, was uitgerust met verschillende aanvalsgeweren en vier raketten, maar veiligheidsfunctionarissen dachten dat hij een klein pistool en een automatisch geweer had.

Volgens Belgische media zaten er ook twee afscheidsbrieven in de auto. De politieagent sprak met zijn vrouw en zoon. Aan de andere kant zei hij dat hij politici en adviseurs zou “confronteren” met het virus en geloofde dat hij niet zou kunnen overleven.

In België was hij, ondanks dat hij bekend stond als een radicaal, bang dat een Dilsen-Stokkem het leger zou vervoegen. Conings heeft het afgelopen jaar twee disciplinaire bevelen ontvangen van het Pentagon voor online racistische opmerkingen en bedreigingen tegen Marc Vann Ranst. Daarom verloor hij zijn positie in het leger en verloor hij de toegang tot buitenlandse missies.

Maar dat weerhield hem er niet van om naar de wapenkamer te gaan. Geheime viroloog “Het is onaanvaardbaar dat alle leden van de OCAD-lijst veilig werken en het recht hebben om wapens te bezitten”, zei de Belgische premier Alexander de Crew. “Beveiligers en bewakers komen misschien kijken wat er morgen is gebeurd, maar er zijn enkele suggesties, vooral om dat in de toekomst te voorkomen.”

Viroloog Van Ranst woont met zijn gezin op een veilige plek voor zijn bescherming. Veel kazernes zullen worden gesloten uit angst om aangevallen te worden. Van Lanst liet zich tijdens zijn onderduik sterk voelen op sociale media. Hij beschermt zichzelf echt tegen de beschuldigingen van degenen die tegen het coronabeleid zijn.

-Website-