Kluivert volgt voorbeeld van Stengs en zet carrière voort bij OGC Nice

20 July 2021

Comments: 0

Dinsdag 20 juli 2021- Justin Kluivert voetbalt komend seizoen voor OGC Nice. De 22-jarige aanvaller komt op huurbasis over van AS Roma, waar hij weinig zicht op speeltijd leek te hebben. Hij volgt het voorbeeld van Calvin Stengs, die vorige week al tekende bij de ambitieuze Franse club.

OGC Nice huurt Kluivert voor één seizoen en heeft daarnaast een optie tot koop bedongen. Stengs, die overkwam van AZ, werd al wel definitief ingelijfd voor een transfersom van circa 15 miljoen euro.

De twee speelden afgelopen zomer nog samen bij Jong Oranje op het EK onder 21. Nederland schopte het daar tot de halve finale. Ook Kasper Dolberg, oud-ploeggenoot van Kluivert bij Ajax, staat bij Nice onder contract.

Kluivert werd vorig seizoen door AS Roma verhuurd aan RB Leipzig, waar hij drie keer scoorde in negentien wedstrijden. De Duitse club zag echter af van de mogelijkheid om hem definitief over te nemen.

In 2016 begon Kluivert zijn profcarrière bij Ajax, de club waar ook zijn vader Patrick furore maakte. Na 44 wedstrijden en twaalf doelpunten tekende hij in 2018 een vijfjarig contract bij AS Roma.

-Nu.nl-