KNVB hekelt kabinetsbesluit: ‘Pilot met fans blijkt slechts een losse flodder’

29 April 2021

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 29 april 2021 – De KNVB heeft donderdag met grote teleurstelling gereageerd op het besluit van het demissionaire kabinet om de landelijke pilot met toegangstests niet te verlengen. Door dat besluit zijn er voorlopig geen supporters welkom bij Eredivisie-wedstrijden.

“In alle contacten met ‘Den Haag’ werd steevast aangegeven dat het voetbal juist een deel van de oplossing was. Als de succesvol verlopen pilot op deze wijze niet wordt gecontinueerd, dan kunnen we helaas alleen maar constateren dat deze pilot slechts een losse flodder was”, staat in een gezamenlijke verklaring van de KNVB, de Eredivisie CV en de Eerste Divisie.

Afgelopen weekend waren er voor het eerst sinds september 2020 supporters welkom. Fans moesten zich van tevoren laten testen op het coronavirus en de stadions waren slechts voor een deel gevuld, maar de clubs waren enthousiast en ook de KNVB constateerde dat bij de stadions alles prima verliep.

De voetbalbond vroeg het demissionaire kabinet dan ook om de landelijke pilot te verlengen, maar na dagen onduidelijkheid werd besloten om er niet mee verder te gaan. “Dit is niet uit te leggen richting de clubs en fans. Zeker niet die onvolledige speelronde 36 van de Keuken Kampioen Divisie”, doelt de KNVB op twee van de tien duels in de Eerste Divisie die komend weekeinde zonder fans moeten worden gespeeld. Alleen bij de wedstrijden van 30 april is beperkt publiek welkom.

-nu.nl-