KNVB richt Jong Oranje voor vrouwen op om doorstroming te verbeteren

5 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 5 april 2019 – De KNVB heeft besloten om een elftal voor vrouwen onder de 23 jaar op te richten. De voetbalbond hoopt op deze manier de doorstroming richting de A-selectie te verbeteren.
Volgens de KNVB zijn er op dit moment geen talenten die direct aan kunnen sluiten bij de Oranjevrouwen. Door dit nieuwe elftal krijgen de jonge speelsters meer weerstand op de training en kunnen ze internationale ervaring opdoen, waardoor de stap naar de A-selectie mogelijk minder groot wordt.
Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal van de KNVB, vindt het ‘Jong Oranje voor vrouwen’ een broodnodige investering. “Er zijn spelers die na onder 19 geen plek meer hebben om op het hoogste niveau te voetballen. Daardoor gaat veel potentie verloren”, vertelt Van de Ven op de site van de KNVB.
“De landen waar vrouwenvoetbal groot is – Duitsland, Frankrijk, Engeland, de Verenigde Staten, Zweden en Noorwegen – hebben al een team tussen het elftal onder 19 jaar en het A-elftal. Het is cruciaal om speelsters te helpen om de laatste stap richting de top te maken.”

Coach ‘Jong Oranje voor vrouwen’ nog niet bekend
Het is nog niet bekend wie de coach wordt van het vrouwenelftal onder 23 jaar, dat in mei voor het eerst in actie komt. De formatie speelt dan een toernooi in Zweden, waarbij ook China, Noorwegen, Zweden en Engeland van de partij zijn.
De Oranjevrouwen bereiden zich momenteel voor op het WK van komende zomer in Frankrijk. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelt vanavond in de GelreDome een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico.
-nu.nl-