KOB EIST TERUGDRAAIEN NIEUWE BRANDSTOF-PRIJZEN

14 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 14 augustus 2021- De Katholieke Onderwijzers Bond, KOB eist dat de verhoogde brandstofprijzen onmiddellijk worden teruggedraaid. Dit standpunt heeft de bond gister ingenomen, tijdens een Algemene Leden Vergadering bij het hoofdkwartier van de vakorganisatie. Volgens bondsvoorzitter Bernice Barron is deze verhoging onacceptabel voor de leerkrachten die lid zijn van de KOB. Met de aangepaste pompprijzen zal de huidige sociaal-economische situatie van onderwijsgevenden nog moeilijker worden, benadrukte Barron.

Gister heeft het KOB-bestuur samen met de aanwezige leden besloten om in een sitdown-actie te gaan. Barron gaf aan dat, terwijl de vakorganisatie lopende afspraken heeft met de president over verlichtende maatregelen, de leerkrachten juist worden verrast met andere verhogingen die het moeilijk maken om rond te komen.

De KOB geeft de regering tot maandag de tijd om de brandstofprijzen terug te draaien naar het oude tarief. Hoe het actiemodel er maandag uit zal zien, hangt af van welke besluiten in het weekend worden genomen.

-STVS Nieuwsredactie-