Kustwacht Suriname houdt educatieve dagtocht voor leerlingen

1 August 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Op woensdag 27 juli 2022, jongstleden, heeft de Kustwacht Suriname een educatieve dagtocht gehouden voor leerlingen van de SO/VSO Welgedacht C. De directie van de school wilde hiermee de theorie koppelen aan de praktijk en de leerlingen klaarmaken voor de maatschappij.

De leerlingen brachten een bezoek aan de verschillende afdelingen van de Surinaamse Kustwacht, zoals de afdeling Operations, de Technische Dienst, Logistiek en het Magazijn. De drie vaartuigen van de Kustwacht genaamd de SCG Negrekopoe P201, SCG Rutu P101en de SCG Dyamanti P102 werden ook bezichtigd.

De leerlingen kregen aan de hand beeldmateriaal de beoordelingsprocedures, een brandbestrijdingsoefening en een simulatie te zien van hoe een drenkeling uit water wordt gehaald. Ook kregen zij van de kustwachter uitleg over der verschillende taken van de kustwacht, de controle en de dienstverlenende taken op zee.

De leerlingen mochten meedoen met een spelletje “Kasje werpen”, waarbij er wordt geprobeerd om touw te gooien in een reddingsboei. Met deze oefening worden de gooivaardigheden geoefend.