LAMAT-missie helpt achterstallige operaties inlopen

1 February 2023

In: Nieuws
Comments: 0

Het is belangrijk dat internationale partners elkaar op elk gebied ondersteunen. Gisteren heeft de inaugurele ceremonie plaats gevonden van The Lesser Antilles Medical Assistance Team (LAMAT). Deze missie gaat donatie middelen ten behoeven van operaties aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) doneren. Samen met het team van AZ en de U.S. Southern Command zullen de operaties plaats vinden. Om gezamenlijke succes te boeken levert LAMAT een bijdragen op het gebied van gezondheid.

De LAMAT-missie zal volledig uitgevoerd worden door gespecialiseerde militairen uit America. Dit zal in de periode van 1 februari tot 12 februari plaats vinden. In het AZP is er een achterstand van de verschillende operaties. Deze LAMAT missie levert een bijdrage aan het weg werken van de wachtlijsten die er zijn voor operaties in het ziekenhuis.

Ook het ministerie van Volksgezondheid is ingenomen met de uitvoering van deze missie. De ad interim-minister van Volksgezondheid Steven Mac Andrew heeft tijdens zijn toespraak dankbaarheid uitgesproken over deze missie en kijkt uit naar meerdere van deze missies.

De Colonel Gentry Mobley ligt toe wat er allemaal zal plaatsvinden tijdens deze missie die uitgevoerd wordt door zijn team