Lancering online oefensite Basisonderwijs

22 May 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 22 mei 2022- “Het onderwijs mag nooit stil zitten.” Dit zegt Cyriel Lamesie, coördinator van Bi-zoon. Vrijdag vond de lancering plaats van een online oefensite voor het Basisonderwijs. Leerlingen van kleuter A en B en leerjaar 3 tot en met 8 kunnen hier oefenopdrachten maken voor de vakken begrijpend lezen, rekenen en taal.

Het idee is ontstaan tijdens de corona-lockdowns en om ze te realiseren is hij een samenwerking aangegaan met Bianca Augustuszoon (docent in Nederland) dat heeft geleid tot het ontstaan van Bi-zoon, een softwarebedrijf dat zich specialiseert in het digitaliseren van les en leermethodes.

Binnenkort staan ook de instructievideo’s van de bekende ‘TikTok-juf’ Nancy Wijnaldum op de website, belooft Lamesie. De site is niet gratis, maar er is volgens hem “alles aan gedaan” om het abonnement zo betaalbaar mogelijk te houden. De kosten bedragen maximaal SRD 70. Volgens Augustuszoon werkt Bi-zoon momenteel aan uitbreiding waardoor ook beroepsgerichte vakken zoals ondernemend leren en ICT aangeboden zullen worden.